Polizor unghiular Makita – un brand accesibil ca pret si cu produse bune

Atunci cand vine vorba de alegerea unui polizor unghiular Makita la un pret accesibil, avem foarte multe optiuni la dispozitie, insa oare cate dintre ele sunt si bune? Din fericire sunt cateva brand-uri care stiu sa ofere calitate si atunci cand vorbim de un pret mic al achizitiei, dar chiar si in cazul acestora pot sa apara unele probleme.

Trebuie asadar sa stim exact nu doar care sunt producatorii apreciati pentru produsele de calitate lansate pe piata, ci si care sunt mai exact cele mai bune modele ale lor, in functie de gradul de satisfacere a clientilor. Putem afla foarte usor astfel de informatii citind review-uri si sectiunea de comentarii a magazinelor online, acolo unde acestia isi dau cu parerea despre ce au cumparat.

Polizor unghiular Makita

Printre cele mai iubite brand-uri din Romania cand vorbim de polizoarele unghiulare se numara si Makita, un producator japonez care de-a lungul timpului a reusit sa impresioneze printr-un raport calitate / pret foarte bun. Despre acesta vom discuta mai multe in randurile urmatoare. Mai exact, acestia ocupa locul doi in topul preferintelor romanilor in materie de scule electrice.

Polizor unghiular Makita - avantaje si dezavantaje

Este cat se poate de evident faptul ca toate produsele, indiferent de gama de pret din care fac parte, aduc la pachet atat avantaje, cat si dezavantaje. In cazul modelelor mai ieftine insa raportul dintre avantaje si dezavantaje este unul usor dezechilibrat, insa putem trece peste acest lucru daca stim la ce sa ne uitam inainte de a scoate banii din buzunar.

Avantaje

  • Pretul relativ al achizitiei
  • Calitatea acceptabila a produselor comercializate in Romania
  • Companie cu vechime in acest domeniu
  • Oferta variata
  • O retea puternica de distributie si servici in Romania

Dezavantaje

  • Persoanele pretentioase vor fi usor dezamagite
  • Rezistenta in timp
  • Modelele foarte ieftine sunt putin mai greu de manevrat

Caracteristici

Din punct de vedere al caracteristicilor pe care flexurile Makita le au, putem spune ca aceasta companie este una capabila sa ofere produse bune atat pentru persoanele care s-ar folosi de ele ca hobby, la un nivel semi-profesional si chiar unul profesional. Asadar, cei care au un volum ridicat de munca si folosesc polizoarele unghiulare la locul de munca pot sa opteze fara retineri pentru modelele acestora atunci cand bugetul avut la dispozitie este unul limitat.

Majoritatea modelelor care sunt lansate de aceasta companie vin la pachet cu niste specificatii tehnice decente (putem spune chiar foarte decente daca ne raportam la pretul pe care il au la raft). Acest lucru inseamna ca polizoarele unghiulare Makita sunt niste alegeri excelente pentru persoanele care au la dispozitie un buget mai limitat.

Parerea noastra

Dupa cum am repetat deja de cateva ori pana acum, suntem de parere ca acest brand merita atentia tuturor barbatilor care sunt in cautarea unul flex bun care sa nu ii faca sa bage mana foarte adanc in buzunar. Raportul calitate / pret pe care il ofera este unul bun, iar din moment ce exista o fabrica in Romania, iar reteaua de distributie si service este una puternica, in cazul unor probleme reparatiile se vor face intr-un timp foarte scurt, iar piesele necesare vor fi usor de gasit si nu foarte scumpe.

Polizor unghiular Makita - pareri profesionisti

Oferta producatorului japonez este una variata, gasind inclusiv multe modele profesionale la preturi excelente, mult mai mici in comparatie cu cele practicate de concurenta. Acest lucru nu trebuie sa ne sperie atunci cand vorbim de calitatea produselor, deoarece ea este una buna, in unele conditii chiar foarte buna.

Ce se afla in cutie?

Modelele japonezilor vin cu un pachet standard de vanzare, din care fac parte accesoriile de baza necesare unui polizor unghiular. Lucrul acesta este valabil si in cazul celorlalti producatori care, pana la urma, pun la dispozitie doar strictul necesar, urmand ca mai apoi, in functie de nevoie, sa fie cumparate si accesoriile aferente.

E un lucru bun, iar asta pentru ca situatiile in care sunt folosite aceste flexuri difera destul de mult de la o persoana la alta, asadar e destul de dificil sa fie satisfacute cerintele tuturor clientilor. Din acest motiv s-a optat doar pentru oferirea strictului necesar in pachetul standard de vanzare.

Accesorii

Dupa cum spuneam, in pachetul standard de vanzare vom gasi niste accesorii de baza in majoritatea cazurilor atunci cand vine vorba de polizoarele unghiulare Makita. Pe lista se afla, evident, manerul, alaturi de un disc (sau mai multe) si sistemul de protectie disc.

Sunt situatii in care producatorul japonez poate pune la dispozitie mai multe accesorii decat in mod normal, ele putand consta in mai multe discuri (numai bune pentru mai multe tipuri de materiale si / sau activitatii diverse, ca de exemplu taierea sau slefuirea), echipament de protectie suplimentar sau produse utile in ceea ce priveste intretinerea flexului.

Garantie

Majoritatea modelelor comercializate de compania japoneza ofera o garantie de 24 de luni (2 ani), iar aceasta poate fi extinsa in functie de oferta pe care fiecare magazin o pune la dispozitie cumparatorilor. Avand o fabrica de scule electrice chiar in Romania, Makita vine cu avantajul timpului scurt necesar pentru ca produsul trimis in service sa fie reparat.

Cele mai bune modele Makita

Nu putem spune ca exista „cel mai bun model” sau „cele mai bune modele”, iar asta pentru ca vorbim de o perceptie cat se poate de subiectiva. Pana la urma un produs foarte bun pentru persoana X poate reprezenta cea mai proasta alegere pentru persoana Y.

Pentru a lua o decizie buna trebuie sa te gandesti in primul rand la care sunt nevoile tale, iar in functie de aceste nevoi o sa stii cam ce specificatii trebuie sa aiba viitorul tau polizor unghiular, astfel incat sa fie capabil sa iti satisfaca cerintele. Nu e foarte dificil sa faci acest lucru, fiind necesara o minima documentare, insa mai multe despre asta vom discuta in randurile urmatoare.

Alegem un model cu cablu sau unul fara cablu?

Aici alegerea tine foarte mult de situatiile in care te vei folosi cel mai des de polizorul unghiular. Daca esti genul de persoana care are nevoie de o mobilitate foarte mare si va avea de facut lucrari la inaltime in gospodarie, accesul la o priza fiind destul de limitat, atunci cel mai bine este sa alegi un flex fara fir, cu acumulator.

De cealalata parte, daca ai nevoie de o putere maxima, iar firul si necesitatea de a fi in permanenta conectat la reteaua electrica nu te incurca, atunci opteaza pentru modelul cu fir. Aici e bine insa sa ai in vedere faptul ca e de preferat ca autonomia sa fie una mai mare, iar timpul total necesar reincarcarii acumulatorului sa fie unul cat mai mic.

Preturi

Dupa cum am repetat deja de cateva ori pe parcursul acestui articol, preturile sunt unele cat se poate de accesibile in raport cu calitate pe care o ofera producatorul japonez. Ele variaza in functie de performantele pe care fiecare polizor unghiular le poate oferi, dar si in functie de categoria din care el face parte.

Cum sa alegi un polizor unghiular Makita

Sa alegem intre un model cu fir si unul fara fir nu este suficient. Mai trebuie sa avem in vedere si alte aspecte importante, precum puterea maxima pe care o poate oferi flexul, numarul de rotatii pe minut, consumul energetic, elemente de siguranta puse la dispozitie, lungimea cablului si asa mai departe. Ne vom raporta la fiecare caracteristica in functie de necesitatile noastre.

Puterea unui flex va fi aleasa in functie de categoria din care acesta face parte. Pentru un utilizator casnic, in majoritatea cazurilor este mai mult decat suficient un polizor unghiular semi profesional care vine cu o putere cuprinsa intre 1000 si 1500 W. In ceea ce priveste numarul de rotatii pe minut, aici va trebui sa tinem cont si de discurile pe care le vom folosi. De ce? Un bun exemplu pe care il putem da aici sunt discurile de 230 mm, acestea neputand fi folosite la viteze mai mari de 10.000 RPM.

flex Makita

Daca o sa lucrezi mult este normal sa te intereseze si consumul energetic pe care il are o astfel de scula electrica, fiind de preferat sa fie un model cat mai economic. Legat de elementele de siguranta, aici recomandam ca strictul necesar sa fie prezent in pachetul standard (pana la urma siguranta ta primeaza).

 Istoria Makita

Makita este o companie care isi are sediul central in Japonia, acestia aparand pe piata pentru prima oara in anul 1915. Fondatorul este Masaburo Makita, iar la inceput compania era una care se ocupa in special cu repararea motoarelor si transformatoarelor electrice, precum si cu vanzarea acestora.

Ascensiunea producatorului a inceput in anul 1955, cand s-a luat hotararea extinderii companiei si pe alte piete, ajungand inclusiv pe meleagurile noastre. In Romania compania detine o fabrica in localitatea Branesti, din judetul Ilfov, iar prezenta pe teritoriul tarii noastre este una destul de puternica, acest brand devenind un favorit al romanilor.

Cele mai populare modele

Mai jos iti punem la dispozitie un tabel cu cele mai bune si cele mai cumparate polizoare unghiulare Makita din Romania.

Poza
Model
Putere
RPM
Diametru disc
Nota
Makita 9558HNRG
Makita 9558HNRG
840 W
11000
125 mm
9,5
Makita GA9020
Makita GA9020
2200 W
6600
230 mm
9,5
MAKITA 9557HNRG
MAKITA 9557HNRG
2200 W
11000
115 mm
9
Makita 9565CVR
Makita 9565CVR
1400 W
11000
125 mm
8,5
Makita GA5030
Makita GA5030
720 W
11000
125 mm
7,5