Cum sa folosesti un polizor unghiular ?

Polizorul unghiular pentru multe persoane pare o unealta usor de folosit si nu de putine ori nu acorda o importanta foarte mare sigurantei lor, mergand pe ideea ca „mie nu mi se poate intampla asa ceva”. E o abordare gresita, iar asta pentru ca flexul poate deveni destul de periculos, de multe ori accidentarile fiind unele destul de urate.

Noi recomandam ca imediat dupa ce am cumparat un nou flex tinand cont de sfaturile oferite de https://polizorunghiular.com/ sa citim cu atentie manualul cu instructiuni care vine la pachet cu acesta. In acest fel vom afla care sunt recomandarile producatorului atunci cand vine vorba de manipularea sa. O sa vezi ca acest manual cu instructiuni ne va ajuta sa stim exact care sunt situatiile in care vom putea folosi polizorul unghiular, oferind de asemenea si sfaturi care sa ne ajute sa lucream in maxima siguranta.

Siguranta se afla pe primul plan. Sfaturi pentru o utilizare fara risc

Echipamentul special de protectie, care este format din ochelari, casca pentru protectia capului, aparatoare fata, casti pentru protejarea urechilor, masca antipraf si manusile de lucru, nu trebuie sa iti lipseasca. In majoritatea cazurilor o sa ai nevoie de toate acestea pentru ca riscurile sa fie unele minime.

mod folosire flex - polizor unghiular

De asemenea, chiar daca ai un flex de putere mica, NU rennta la aparatoarea care are rolul de a te feri de aschiile care pot sari, scantei ori alte resturi. Multe persoane fac asta pentru ca ele considera ca mai mult ii incurca. Nu prea este adevarat, atat timp cat polizorul unghiular este tinut in mod corect in mana. Un alt sfat pe care noi ti-l dam este legat de evitarea fortarii discurilor in cazul in care acestea raman blocate.

Sa nu uitam nici de faptul ca, inainte de a trece la folosirea flexului, trebuie sa ne asiguram ca in jurul nostru nu se afla materiale inflamabile ori cabluri electrice, ca polizorul nu este ud si nu prezinta urme de deterioare, precum si ca discul este bine fixat, pentru a nu exista riscul de a „zbura” din locas.

Cum folosesti in mod corect un flex?

Daca e pentru prima data cand folosesti un flex, atunci incepe usor, polizand un anumit material, de preferat fier. In acest fel ne vom da seama cum trebuie tinut in mana, precum si cum se comporta la turatii mari sau atunci cand atinge materialul intrand si putin in el.

ghid utilizare

Dupa ce te-ai familiarizat putin, poti trece la taiat. Alege o teava mai subtire, pana ce te acomodezi si cu acest proces. O sa iti dai seama care este pozitia pe care corpul tau trebuie sa o aiba astfel incat sa ai stabilitate si sa nu misti flexul aiurea in timp ce tai.