Desi pare ca flexul este o unealta care a fost creata special pentru a fi cat mai rezistenta la praf si mizerie, lucrurile nu stau chiar asa. Da, acestea nu il vor afecta in timp ce lucram cu el, insa pe termen lung, daca tot amanam curatarea sa, pot sa apara probleme, iar in unele situatii chiar niste probleme grave, care sa duca la deterioarea flexului si chiar arderea motorului.
Este asadar destul de important sa stim care sunt pasii de urmat atunci cand vrem sa curatam un polizor unghiular pentru a-i prelungi durata de viata. Vom discuta pe marginea acestui subiect mult mai multe in randurile urmatoarea.
Cum se curata in mod corect un polizor unghiular?
In momentul in care vrem sa prelungim durata de viata a unui aparat, trebuie sa ne gandim in primul rand la faptul ca trebuie sa avem grija de acesta in mod regulat. Prin „a avea grija” ne referim atat la mentenanta si verificarile de rigoare inainte de oricare utilizare, cat si la curatarea sa de praf si alte mizerii care se pot aduna pe flex, respectiv in interiorul acestuia.
Profesionistii ne sfatuiesc ca e bine ca dupa fiecare folosire polizorul unghiular sa fie curatat de resturile ramase, mai ales atunci cand il folosim pentru a taia gresia, piatra sau alte materiale care pot duce la acumularea de resturi si praf. Dupa ce am terminat de lucrat cu flexul, acest trebuie curatat cu grija, fie prin stergerea sa cu o carpa, fie prin folosirea unei suflante pe care o vom folosi pentru a curata fantele posterioare de aerisire.
Orice ai face, evita sa folosesti apa, deoarece in acest fel risti sa deteriorezi complet polizorul unghiular. De asemenea, nu apela la solventi. Daca intr-adevar trebuie sa fii mai insistent cu murdaria, foloseste pur si simplu o carpa pe care o vei inmuia putin in apa, dupa care o vei stoarce.
Cat de des trebuie curatat flexul?
O intrebare care ne-a fost pusa destul de des este legata de frecventa cu care trebuie sa curatam flexul. Trebuie sa face acest lucru in mod regulat, la intervale de timp? Sau dupa ce criteriu ne orientam?
Ei bine… criteriul dupa care trebuie sa ne luam este unul foarte simplu: dupa fiecare folosire, dupa cum am mentionat deja putin mai sus, in cazul in care ai fost atent. Flexul trebuie sa fie curatat cat mai des prin suflare cu aer comprimat prin fantele posterioare de aerisire, aceasta fiind zona in care se aduna cea mai mare cantitate de praf si alte murdarii. Evident, trebuie sa ai grija sa tii bine in mana flexul, precum si sa te asiguri ca acesta este scos din priza.