Polizor unghiular DeWalt – unul dintre producatorii de flexuri profesionale de calitate

Astazi atentia noastra se va indrepta catre un polizor unghiular DeWalt, iar asta dupa ce pe site-ul nostru pana acum am discutat in special despre cele mai bune alegeri pentru utilizatorii casnici. Nu, asta nu inseamna ca ignoram complet profesionistii, ci pur si simplu am plecat de la premisa ca acestia fiind mai experimentati nu prea au nevoie de multe informatii legate de flexurile comercializate pe piata din Romania, dar nu numai.

Evident, si articolul de azi va fi unul impartit, in sensul ca vom incerca sa vorbim si pe intelesul celor care au ca hobby folosirea unor astfel de scule. Dupa cum se poate observa si in pretul practicat de magazine si producator, flexurile DeWalt sunt unele care fac parte din segmentul high end / de unelte profesionale. Acest lucru se datoreaza calitatii oferite si a performantelor de care sunt capabile.

Polizor unghiular DeWalt – chiar e ideal pentru profesionisti?

Putem spune fara nici o urma de indoiala ca in momentul de fata persoanele care lucreaza frecvent cu un flex sau care activeaza in domeniul constructiilor trebuie neaparat sa isi indrepte atentia catre un model de la acest producator. Da, avem alternative si de la ceilalti producatori, insa parca DeWalt ofera ceva in plus la capitolul calitate.

Polizor unghiular DeWalt

In ultima vreme tot mai multi profesionisti au inceput sa opteze pentru modelele DeWalt, recunoscand ca prefera acest brand datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, chiar daca in multe cazuri pretul tinde sa fie unul destul de piperat, mai ales daca ne raportam la modelele care sunt comercializate pe piata din Romania de catre ceilalti producatori de scule si echipamente electrice. Mai jos poti vedea si tu care sunt unele dintre aceste avantaje.

Avantaje

  • Ne bucuram de o calitate peste medie
  • Performantele sunt unele de top
  • Materialele sunt unele care vor rezista in fata trecerii timpului
  • Flexurile acestei companii pot fi folosite intr-un numar mare de situatii
  • O alegere excelenta pentru profesionisti, dar nu numai

Dezavantaje

Exista si cateva dezavantaje care merita trecute in revista, insa acestea sunt unele care pot fi pur subiective in majoritatea cazurilor. Despre ce vorbim mai exact?

  1. pretul mai ridicat al produselor de la aceasta companie (e normal, din moment ce vorbim de o calitate superioara)
  2. putere mare de lucru inseamna ca e nevoie si de putin experienta pentru a putea manui cum trebuie un flex profesional

La ce ne uitam atunci cand vrem sa alegem cel mai bun flex DeWalt?

Nu conteaza ca avem ca subiect astazi un producator de flexuri pentru profesionisti, iar asta pentru ca inclusiv in cazul acestora trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte, astfel incat sa avem siguranta ca am ales bine, in functie de nevoile noastre. Lucrurile sunt putin mai simple aici, deoarece vorbim din start de niste modele mai performate si puternice, deci sunt cazuri in care chiar si atunci cand alegem haotic tot ne putem „pricopsi” cu un flex bun.

Polizor unghiular DeWalt - pareri si avantaje

Ca de fiecare data noi iti recomandam sa te uiti cu atentie la unele caracteristici ale polizoarelor unghiulare pe care tu ai pus ochii. Aici includem puterea motorului, turatia (adica numarul de rotatii pe minut a discului), dimensiunea discurilor si eficienta energetica.

Cateva cuvinte despre principalele caracteristici

Dupa cum cel mai probabil stii deja, puterea este masurata in W (watti), iar in functie de aceasta noi vom putea taia sau slefui mai multe categorii de materiale, precum si de grosimi mai diverse. Puterea este una care variaza intre 500 W si 3000 W. In cazul de fata recomandarea noastra este sa alegi un model cu o putere de cel putin 1000 W, dar daca alegi un flex doar ca hobby, atunci la fel de bun este si unul cu o putere de 800 W.

In ceea ce priveste turatia, aici trebuie sa tinem cont mai ales de care sunt tipurile de discuri pe care le vom folosi. De ce? Pentru ca un disc de 230 mm nu va putea fi folosit la o viteza de rotatie mai mare de 10000 RPM. Daca totusi vei face asta, atunci afla ca este un risc asumat prostesc. Acesta este si motivul pentru care noi recomandam ca in cazul modelelor cu o turatie de 10000 RPM sau mai mare sa se aiba in vedere prezenta unui regulator pentru numarul de rotatii.

Despre garantie si accesoriile pe care le primim

Garantia este una standard, in sensul ca in majoritatea cazurilor ea este de 24 de luni. Desigur, sunt si unele exceptii, in functie de ofertele derulate de magazinele din Romania, in unele situatii existand posibilitatea extinderii contra cost a garantiei. In cazul in care vei avea probleme cu nou tau polizor unghiular DeWalt, atunci afla ca service-ul din tara noastra este unul de calitate.

Polizor unghiular DeWalt - accesorii cutie

In ceea ce priveste accesoriile pe care noi le primim la pachet, acestea sunt unele standard, insa putem avea parte si de cateva suprize placute. Mai exact, putem primi la pachet mai multe discuri (atat pentru taiat, cat si pentru slefuit) pentru a ne folosi de flex intr-un numar cat mai mare de situatii fara costuri suplimentare pentru achizitionarea separata a acestora.

Care sunt cele mai recomandate modele in Romania?

Mai jos ti-am pregatit un tabel in care am inclus cele mai bune modele care sunt comercializate pe piata din Romania. Aplicand toate sfaturile oferite pe parcursul acestui articol o sa vezi ca iti va fi foarte usor sa alegi modelul potrivit pentru tine dintre modelele recomandate de noi.

Poza
Model
Putere
RPM
Diametru disc
Nota
Dewalt DWE4237-QS
Dewalt DWE4237-QS
1400 W
11500
125 mm
9,5
DeWalt DWE4217
DeWalt DWE4217
1200 W
11000
125 mm
9,5
DeWalt DWE4050
DeWalt DWE4050
800 W
11800
115 mm
9
DeWALT D28136
DeWALT D28136
1500 W
10000
125 mm
8,5
DeWalt DWE4257
DeWalt DWE4257
1500 W
10000
125 mm
7,5